De Nederlandse douane heeft 764 kilo heroïne onderschept in de haven van Rotterdam. Dat gebeurde al vorige week maandag, maar het Openbaar Ministerie heeft dat maandag pas bekendgemaakt.

Dat komt omdat de container met rozijnen waarin de drugs zaten verstopt, eind vorige week onder toezicht van de politie naar een loods in Hagestein is gebracht. Van daaruit zouden de rozijnen worden doorgevoerd naar Griekenland of Bulgarije. De politie heeft bij de loods een 69-jarige man uit Hagestein en een 33-jarige man uit Leerdam gearresteerd toen ze bezig waren met het lossen van de container.

De drugs zaten in een container afkomstig uit Iran, geladen met 2000 dozen rozijnen. Bij een controle ontdekte de douane hiertussen 771 pakketten heroïne. Deze partij heeft een waarde van ruim 17 miljoen euro.

De politie heeft de woning van de verdachte uit Hagestein en de daarbij aangrenzende loods doorzocht. Daarbij zijn telefoons, administratie, computers en twee stroomstootwapens in beslag genomen.

De 69-jarige verdachte is maandag voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Rotterdam. Die heeft bepaald dat de man zeker nog twee weken in voorarrest mag worden gehouden. De verdachte uit Leerdam is vrijgelaten in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek in deze zaak.