De Antwerpse politierechter heeft de 22-jarige Tars H. veroordeeld omdat hij met zijn auto drie voetgangers van het fietspad maaide in Zwijndrecht. Een 70-jarige man overleefde de klap niet. De twintiger krijgt een jaar rijverbod, waarvan de helft effectief, drie maanden cel met uitstel en 4.500 euro boete.

Het ongeval gebeurde op 14 september 2013 op de Krijgsbaan in Zwijndrecht. De beklaagde maakte in een bocht een stuurfout waardoor zijn Audi A4 de boordsteen raakte. De auto draaide rond zijn as en maaide drie voetgangers van het fietspad. Een 70-jarige, zijn echtgenote en schoonzus werden in de gracht geslingerd. De twee vrouwen overleefden de aanrijding, de man bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Niet roekeloos of dronken

Uit het onderzoek bleek dat Tars H. niet te snel of roekeloos reed op het moment van het ongeval. Hij was ook niet onder invloed. Het gaat om een stomme beoordelingsfout met zware gevolgen, klonk het op de rechtbank. De beklaagde stuurde de familie van het slachtoffer een kaartje met zijn verontschuldigingen.

De nabestaanden kregen 33.833 euro aan schadevergoedingen toegekend. Dat bedrag kan nog verder oplopen omdat de schade van de twee vrouwen nog niet definitief begroot kon worden.