Bondsparket wil één speeldag schorsing voor Persoons en Vanden Borre
Foto: Photo News

De titelmatch van RSC Anderlecht krijgt nog een staartje voor Lokeren-middenvelder Koen Persoons en Anderlecht-verdediger Anthony Vanden Borre, die alle twee een rode kaart kregen van scheidsrechter Alexandre Boucaut. Beiden krijgen een schorsingsvoorstel van één speeldag.

Play-off 1 en eindronde Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vanden Borre krijgt van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) één speeldag schorsing en 300 euro geldboete voorgesteld. In de 53e minuut haalde Vanden Borre Lokeren-speler Jordan Remacle onderuit, terwijl die alleen op doel af ging. Als Anderlecht het voorstel weigert, verschijnt Vanden Borre dinsdag voor de Geschillencommissie. Zo niet is hij sowieso op de eerste speeldag van volgend seizoen geschorst.

Een minuut na de rode kaart voor ‘VDB’ mocht ook Lokeren-middenvelder Persoons de kleedkamers opzoeken. Hij kreeg rood voor een tackle op de doorgebroken Aleksandar Mitrovic. Ook hij krijgt van het Bondsparket een minnelijke schikking voorgesteld van één speeldag schorsing en 300 euro geldboete. Persoons vond zijn rode kaart overigens onterecht. ‘Dit was absoluut geen rode kaart, maar zuivere compensatie voor de uitsluiting van Vanden Borre’, zei Persoons.