Bossut na selectie: ‘Ik annuleer mijn reis met de glimlach’
Foto: Photo News

Sammy Bossut, doelman bij Zulte Waregem, werd zondag door bondscoach Marc Wilmots opgenomen in de WK-selectie. Hij vervangt Silvio Proto, die zondag een zware armblessure opliep. ‘Dit is een schitterende kans die ik met beide handen grijp, maar ik blijf hier rustig en realistisch onder’, verklaarde Bossut maandag op de website van Essevee.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

‘De feiten zijn wat ze zijn: als Koen Casteels fit geraakt, gaat hij naar Brazilië’, vervolgde Bossut. ‘Het is sowieso een mooie ervaring. Het enige wat ik nu kan doen, is keihard werken en tonen aan de bondscoach wat ik in mijn mars heb. Dit is een prachtige erkenning voor SV Zulte Waregem en mezelf. Ik moet nu mijn reis annuleren, maar dat doe ik met de glimlach. Ik wil Silvio Proto een spoedig herstel toewensen. Hij is een doelman voor wie ik veel respect heb.’

Proto werd in eerste instantie opgeroepen als stand-in voor Koen Casteels, die herstelt van een scheenbeenbreuk. Raakt Casteels niet tijdig fit, mag Bossut dus mee naar Brazilië.

De voorbereiding van de Rode Duivels op het WK start maandag in de Genkse Cristal Arena.

Op maandag 26 mei spelen ze in Genk een oefenduel tegen Luxemburg. Daarna trekken ze een week op stage naar Zweden. Op 10 juni reizen de Rode Duivels af naar Brazilië. Ze spelen hun drie groepswedstrijden op 17 juni (tegen Algerije), 22 juni (tegen Rusland) en 26 juni (tegen Zuid-Korea).