Speelstadion Rode Duivels nog steeds niet afgewerkt
Foto: REUTERS

Een kleine maand voor aanvang van het WK voetbal in Brazilië is de Arena de Sao Paulo, het stadion waar op 12 juni de openingswedstrijd moet plaatsvinden en de Rode Duivels op 26 juni spelen tegen Zuid-Korea, nog steeds niet klaar.

Zondag speelden de Braziliaanse eersteklassers Corinthians en Figueirense er al een testwedstrijd voor 36.000 toeschouwers. Figueirense won met het kleinste verschil. Voor de testwedstrijd in de Arena de Sao Paulo, die tijdens het WK plaats moet bieden aan 68.000 supporters, werden 40.000 plaatsen beschikbaar gesteld. De werken aan de tijdelijke tribunes, die tijdens het WK voor 20.000 extra plaatsen zullen zorgen, zijn nog niet volledig afgerond. Er viel zondag ook goed nieuws te noteren: het veld heeft de eerste test goed doorstaan. Ondanks een stevige regenbui tijdens de rust bleef de grasmat in goede staat.

De Braziliaanse voetballegende Pelé zei aan de Duitse krant Bild dat het alvast een schande dat er op minder dan een maand van het WK nog zoveel werk is aan sommige stadions. ‘Het is onacceptabel dat sommige stadions niet tijdig klaar zijn geraakt. We hebben jaren de tijd gehad en toch zijn we er niet in geslaagd om de deadline te halen. Ik vind dat een regelrechte schande’, aldus de 73-jarige Pelé.

Op het WK worden er naast de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië nog vijf andere partijen gespeeld in Sao Paulo. België speelt er op 26 juni tegen Zuid-Korea en ook Uruguay-Engeland en Nederland-Chili werken er een groepswedstrijd af. Daarnaast wordt er ook één kwartfinale en één halve finale gespeeld.