Repatriëring na buscrash Roemenië kan al binnenkort
Foto: VTM Nieuws

Wellicht zal maandagnamiddag de beslissing vallen over de repatriëring van de Belgen die betrokken waren bij het busongeval in Roemenië van zondag. Dat zegt André Desmidt, de reisbegeleider van de bus met de 24 Belgen in. Bij het ongeval raakten drie inzittenden zwaargewond.

De bus raakte zondag om 9 uur van de baan in Brasov, Roemenië. Vermoedelijk was er een technisch defect aan de remmen van de bus. De slachtoffers waren Belgische senioren die op rondreis waren in het land. Drie inzittenden raakten zwaargewond, een man was zelfs een tijdlang buiten bewustzijn.

Volgens Desmidt stellen de drie het relatief goed. Naast de drie zwaargewonden zouden nog negen anderen de nacht doorgebracht hebben in het ziekenhuis voor observatie, maar ook van hen kwam geen slecht nieuws.

Reisbureau Verhoeven uit Rijkevorsel stuurde een team ter plaatse om de repatriëring te regelen. 'Het team is vannacht aangekomen uit België', zegt Desmidt. 'Ze zijn momenteel in het ziekenhuis. Ze bekijken nu wie gerepatrieerd zal worden en hoe. Wellicht valt daarover in de namiddag een beslissing. De eigenlijke repatriëring kan dan dinsdag of woensdag gebeuren.'

Desmidt benadrukt verder dat de hulpverlening goed gefunctioneerd heeft.