Zondag gratis stemmen per trein
Foto: belga

De NMBS biedt opnieuw het ‘Kiezersbiljet’ aan, een gratis heen-en-terugbiljet in het kader van de verkiezingen zondag 25 mei. Dat laat de NMBS maandag weten.

Het ‘Kiezersbiljet’ geldt voor een heen- en terugreis in tweede klas met heenreis mogelijk al van vrijdag 23 mei 2014 vanaf 19.00u en terugreis op zondag 25 mei tot de nachtelijke onderbreking van de treindienst.

Het biljet is voor een beperkte groep van reizigers bestemd: kiezers die niet meer in de gemeente gedomicilieerd zijn waar ze moeten gaan stemmen, studenten die op kot zitten, mensen die in een ziekenhuis of gezondheidsinrichting verblijven en loontrekkende kiezers die hun beroep uitoefenen in het buitenland of in een andere gemeente dan die waar zij moeten gaan stemmen.

Alle rechthebbenden kunnen dit gratis biljet verkrijgen in het station, op voorlegging van hun originele oproepingsbrief voor de verkiezingen, hun identiteitskaart en indien nodig, een attest van de instelling of werkgever.

Bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in oktober 2012 werden iets meer dan 3.300 ‘Kiezersbiljetten’ uitgevaardigd.

Meer info op de website van de NMBS.