Belg wil massaal op groot scherm naar Rode Duivels kijken
Foto: Photo News

We willen met z’n allen op groot scherm naar de WK-wedstrijden van de Rode Duivels kijken, en liefst nog met een muzikaal feest ter omkadering. Dat blijkt uit het succes van diverse evenementen.

‘Dance With The Devils’, het huwelijk tussen Studio Brussel, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en het Antwerpse Sportpaleis, waarbij een WK-match van de Rode Duivels met een ‘party’ gecombineerd wordt, stevent volgens de organisatoren af op een groot succes. De supporters maken de wedstrijden mee ‘op een megascherm in full-HD’ en kunnen voor- en nadien genieten van muzikale acts als Triggerfinger, Gunther D en 2 Fabiola.

‘Als dit tempo blijft aanhouden, dan is de kans groot dat het Sportpaleis helemaal vol zal lopen’, klinkt het maandag in een persbericht over België-Algerije op dinsdag 17 juni. Ook voor België-Rusland is de affiche inmiddels bekend. Sportpaleisbezoekers krijgen niet enkel een WK-match te zien, maar ook een optreden van onder meer Admiral Freebee en Daan. Op 26 juni treedt onder meer Selah Sue op. Tickets gaan over de toonbank vanaf 7,50 euro.

Voor ‘Love The Samba’, een gelijkaardig initiatief van ING en Q-music, gaat het minstens even hard. Vanaf maandagochtend 8 uur kon je tickets bestellen voor ‘een gratis voetbalparty met dj-sets en tijdens de pauze een optreden van de allerbeste Belgische live-acts’. Dat alles gaat door in de Ghelamco Arena in Gent. Nog geen half uur later waren alle tickets de deur uit.