Zomers tot het weekend
Foto: Reuters

Het blijft nog een hele week mooi weer, al valt er af en toe een regen- of zelfs onweersbui.

Er is maandagmiddag en -avond veel zon, afgewisseld met wat stapelwolken. Er bestaat een kleine kans dat een enkele wolk tot een bui kan doorgroeien. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten en in een strook dicht bij de kust zal de wind enige tijd uit zee gaan waaien. De maxima bedragen 20 tot 25 graden.

Maandagnacht wordt het licht bewolkt. De minimumtemperatuur bedraagt dan 8 graden op de Hoge Venen en 11 tot 15 graden in de rest van het land.

Dinsdag is het eerst vrij zonnig. In de loop van de namiddag verschijnt er stilaan meer bewolking en ‘s avonds en in de nacht komen vooral over het westen van het land onweersbuien tot ontwikkeling. De wind waait matig uit het zuiden tot oosten, later ruimend naar zuiden tot zuidwesten. De maximumtemperaturen variëren dan van 23 tot 28 graden.

Vanaf woensdag tot en met zondag is er rustig lenteweer met geregeld zon, maar ook enkele regen- of onweersbuien. De middagtemperatuur daalt geleidelijk van zowat 24 graden woensdag naar ongeveer 20 graden in het weekend.