Ongehuwde ceo doet bedrijf sneller groeien
Foto: jobat.be
Uit een Amerikaanse studie blijkt dat ongehuwde ceo's in vergelijking met hun getrouwde collega's kleinere en jongere bedrijven leiden en meer risico's durven nemen waardoor deze bedrijven sneller groeien.

De wetenschappers Nikolai Roussanov (University of Pennsylvania) en Pavel G. Savor (Temple University) onderzochten in hun studie "Marriage and Managers' Attitudes to Risk" maar liefst 1.500 ceo's, waarvan 84 procent getrouwd bleek te zijn.

De studie toont aan dat bedrijfsleiders die niet getrouwd zijn over het algemeen meer durven investeren in onderzoek en ontwikkeling, winstgevende projecten en overnames, en dit in vergelijking met hun getrouwde collega's. Ceo's met een echtgeno(o)t(e) zijn op hun beurt voorzichtiger wat betreft zakelijke beslissingen.

Oog op groei

"De persoonlijke eigenschappen en levenscyclus van een individu spelen niet alleen een belangrijke rol in de beslissingen die hij of zij neemt voor zichzelf en zijn/haar familie, maar ook voor het bedrijf waar men aan het roer staat", aldus Roussanov.

Ongehuwde bedrijfsleiders nemen gedurfde beslissingen met het oog op groei en deinzen niet terug voor de concurrentie of andere waarschuwingssignalen. Roussanov: "Wanneer de risico's toenemen, blijken getrouwde managers hun investeringen terug te schroeven. Ongehuwde managers doen dat niet."

>

>

>

>