Standard sluit seizoen af met zege en tweede plek
Foto: Photo News

Standard Luik won zijn laatste match en sluit het seizoen af op een tweede plaats. Het won in eigen huis van Racing Genk met het kleinste verschil dankzij een goal van Mehdi Carcela. Genk had nog enkele grote kansen in de tweede helft, maar kon die niet afmaken. Anderlecht won op Lokeren is kampioen.

Play-off 1 en eindronde Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Rouches begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na amper drie minuten maakte Mehdi Carcela er met een mooi schot in de winkelhaak 1-0 van. Standard kwam in de eerste helft nauwelijks in de problemen. Een keer moest Kawashima vol aan de bak op een volley van Jelle Vossen. Standard nam halfweg de eerste helft het heft opnieuw in handen, maar speelde geen grote kansen meer bij elkaar.

Ook in de tweede helft gingen beide teams nog op zoek naar een doelpunt. Het was Racing Genk dat er via Mboyo een aantal keer dicht bij kwam, maar het vizier van Petit Pélé stond vandaag niet op scherp. Ook Standard kwam er af en toe uit, maar onder meer Batshuayi was te egoïstisch. De Standard-spelers stonden er na affluiten beteuterd bij, want ook Anderlecht won zijn wedstrijd en kroonde zich zo tot landskampioen.

Hoogtepunten:

3' Goal! Mehdi Carcela-Gonzalez scoort voor Standard. Carcela maakt al na drie minuten de 1-0

15'  Buffel brengt de bal goed voor. Zijn voorzet wordt goed weggekopt door iemand van Standard.

18' Jelle Vossen kan stevig uithalen. Eiji Kawashima had redelijk wat moeite met zijn schot.

22' Mboyo krijgt de bal met een hakje bij Thomas Buffel, maar zijn schot gaat over. Goede kans voor de Limburgers!

34' Schot Opare. Opare komt naar binnen en kan uithalen. Zijn schot wordt afgeblokt. Corner voor Standard.

45' Vainqueur haalt uit. Het wordt iets tussen een voorzet en een schot. De corner die daarop volgt is ongevaarlijk.

48' Uitstekende vrije trap Carcela. Carcela krult de bal bijna in doel. Köteles heeft heel wat moeite met zijn schot en tikt de bal in hoekschop.

51' Offensief van Standard. Racing Genk staat onder druk. Twee goede schoten worden weggewerkt.

57' Schot Opare. Opare komt opnieuw naar binnen. Zijn schot verdwijnt in de handen van Köteles

71' Batshuayi laat zich meteen opmerken. Hij komt de zestien binnen, maar zijn bal bereikt Köteles niet. De corner die voortvloeide uit zijn actie is ongevaarlijk.

72' Reuzenkans Vossen.Vossen kan uithalen op de rand van de zestien, maar zijn schot mist de goede richting. Kawashima pakt makkelijk.

73' Opnieuw Batshuayi. Batshuayi probeert het nu met een schot, maar zijn uithaal mist kracht. Köteles heeft weinig moeite.

76' Mboyo kan alleen op kawashima afgaan, maar voert zijn actie slecht uit.

79' Standard kan counteren met Batshuayi. die moet de bal opzij leggen, maar gaat voor eigen succes en verliest de bal.

80' Genk geeft zich nog lang niet gewonnen. De Limburgers blijven komen, maar mist precisie in de afwerking. Een schot van Mboyo gaat hoog over.

88' Mboyo krijgt opnieuw een reuzenkans, maar Kawashima houdt de bal tegen. Als Genk gelijk maakt, zakt Standard bij winst van Club naar de derde plaats.

 

Bekijk de eindstand in Play-off 1

Herbeleef de wedstrijd