Tijdens de 20km van Brussel hebben drie mensen een hartinfarct gekregen. Eén van hen, een 28-jarige loper, is intussen overleden, meldt de politie. Het is nog niet duidelijk hoe de andere twee eraan toe zijn. Eerder was sprake van nog een vierde deelnemer met een hartinfarct, maar daar was de situatie minder erg dan aanvankelijk gedacht.

'Er waren drie personen met ernstig hartfalen, van wie twee in het Jubelpark, op 500 meter van de eindstreep', bevestigt de politie aan de VRT. 'Eén van hen, een 28-jarige loper, is in het ziekenhuis overleden.' Het warme weer maakte dat het Rode Kruis meer dan 600 interventies moest afwerken. 35 personen werden overgebracht naar de verschillende Brusselse ziekenhuizen, verschillende van hen met hartproblemen.

'We hadden 430 hulpverleners ingezet en er waren ook 6 medische teams van de verschillende ziekenhuizen aanwezig', zegt Nancy Ferroni van het Rode Kruis. 'Die stonden verspreid over 14 hulpposten langs het parcours en aan de aankomst en hebben hun handen vol gehad.' Alleen al aan de aankomst moesten 270 mensen geholpen worden.

De 20 kilometer van Brussel werd een recordeditie, met liefst 40.200 deelnemers.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in