Ondanks zijn drukke schema verscheen Koning filip tussen 40.000 andere deelnemers aan de start van de '20 kilometer door Brussel'. De Koning bereikte de eindmeet na 1 uur 58 minuten, 3 minuten trager dan vorig jaar.

Eind april waren er geruchten dat de koning zou meelopen, maar een aantal dagen later kwam dan het bericht van het Paleis dat Filip niet zou meedoen aan de loopwedstrijd. De koning zou het te druk hebben gehad om voldoende te trainen voor de 20 kilometer. Uiteindelijk verscheen de koning toch aan de start, in het gezelschap van koningin Mathilde en hun kinderen.

Voor het startschot was de woordvoerder van het paleis eerder voorzichtig over Filips deelname. De koning heeft weliswaar kunnen trainen, maar zoals bij elke loper is enige 'voorzichtigheid' geboden, klonk het.

De koning had deze editie net meer tijd nodig om de finish te bereiken dan vorig jaar. Filip kwam over de eindmeet na exact 1 uur en 58 minuten, 3 minuten trager dan bij zijn vorige deelname.

In totaal deden er 40.000 sportievelingen mee aan de 35e editie van de 20 kilometer van Brussel. 59 deelnemers zullen de 20 kilometer voor de 35e keer lopen. Zij hebben dus nog geen enkele editie gemist. 30 procent van de deelnemers waren vrouwen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in