Alle Vlaamse partijen schorten de debatten en campagneactiviteiten vanavond op naar aanleiding van het overlijden van Jean-Luc Dehaene. CD&V zet de kiescampagne stil tot zondag.

De CD&V-leden zullen niet deelnemen aan debatten en het kopstukkendebat van De Standaard in Gent gaat bijvoorbeeld niet door.

Ook 'Kris Peeters Feest' in Antwerpen, gepland voor zondag, gaat niet door. Dat hebben de minister-president en partijvoorzitter Wouter Beke donderdag verklaard.

'Uit respect voor Jean-Luc Dehaene en zijn betekenis voor de christendemocratie hebben we besloten de campagne stop te zetten tot zondagavond', zei Kris Peeters op het partijhoofdkwartier. 'Alle campagne-activiteiten worden on hold gezet en het feest van zondag gaat niet door. Uit respect zullen wij tot zondagavond ook niet deelnemen aan debatten.'
 

De andere Vlaamse partijen schorten hun activiteiten vanavond op. 'Met verslagenheid vernemen wij het overlijden vanoud-premier Jean-Luc Dehaene. Wij nemen begripvol kennis van het feit dat CD&V de campagne tijdelijk stillegt. Derhalve worden alle debatten en nationale campagneactiviteiten vanavond opgeschort', zo stellen de partijvoorzitters Gwendolyn Rutten (Open VLD), Bruno Tobback (SP.A), Wouter Van Besien (Groen) en Bart De Wever (N-VA) in een gezamenlijke verklaring.