‘Arme’ CD&V-vrouw maakt wellnessreclame
Foto: *

Het valt wel mee hoor, voor de vrouw die in het CD&V-bericht op Twitter klaagt dat ze 55 is, werkloos en volgens N-VA haar huis moet verkopen. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

Bart De Wever zat er dit weekend boos mee in het gezicht van Kris Peeters te wapperen: het bericht dat CD&V zaterdag razendsnel op Twitter zette, als reactie op de uitspraak van N-VA'er Jan Jambon over het leefloon. Daarin staat een vrouw, en het onderschrift luidt: 'Ik ben 55 en wil werken.'

Eric Goens, maker van het Vier-programma Schild en Vriend, twitterde zondagavond een affiche van een ‘wellness farm’ in de Amerikaanse staat Utah waarop diezelfde vrouw figureert en oproept om een hormoontherapie te volgen, net als zij deed. In nog een andere Amerikaanse advertentie zegt ze dat ze zich sinds haar rugbehandeling nooit beter voelde. 

Het mag duidelijk zijn: de naamloze dame van CD&V komt uit een populaire fotodatabank. 

N-VA corrigeerde achteraf trouwens de communicatie van Jambon, een eerste huis mag wel degelijk behouden blijven voor wie een leefloon krijgt, en N-VA-voorzitter Bart De Wever zei in De Zevende Dag nog dat de werkloosheidsuitkering voor 50-plussers niet eindig is, zeker tot 2019. Daarna wordt de maatregel geherevalueerd, afhankelijk van de arbeidsmarkt.