De bekerfinale bij de beloften tussen Club Brugge en AA Gent is volledig uit de hand gelopen. Nadat de Brugse beloften na strafschoppen de beker wonnen, bestormden zo'n 150 West-Vlaamse fans het veld in Roeselare. Een deel van die supporters trok vervolgens naar het vak van de meegereisde Gent-fans. Daar werden enkele rake klappen uitgedeeld. Ook enkele Gentse voetballers deelden in de slagen.

Play-off 1, 2A/B en eindronde Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De bekerfinale bij de beloften moest normaalgezien plaatsvinden op het Antwerpse Kiel, maar werd verboden door het stadsbestuur van Antwerpen omdat het risico op zware rellen te groot was. Brugse en Gentse fans wilden immers de gelegenheid aangrijpen om een oude rekening te vereffenen. Ook supporters van Beerschot en Antwerp waren van plan om naar het Kiel te trekken.

Het was dan ook hallucinant om vast te stellen dat, ondanks de aangekondigde rellen, er geen politie aanwezig bleek in Roeselare. Het handjevol stewards stond machteloos tegenover de Brugse menigte. Families met kinderen die gekomen waren voor een leuke voetbalnamiddag moesten halsoverkop het stadion uitvluchten. 

Club Brugge: 'Zelfde herrieschoppers als tegen Anderlecht'

Club Brugge reageerde ondertussen al op zijn website op de incidenten.' Club Brugge heeft die relschoppers al jaren geleden geweerd uit hun stadion en verbannen uit hun supporterslegioen.  Nagenoeg alle relschoppers op de bekerfinale hebben een nationaal stadionverbod en kwamen ook al vorige zondag naar Brugge afgezakt. Niet om de match tegen Anderlecht bij te wonen, maar om rond het stadion amok te maken.'

'Club Brugge veroordeelt het geweld ten stelligste en zal de politiediensten bijstaan om de relschoppers te identificeren, zodat ze hun straf niet zullen ontlopen. De club wil met alle bevoegde instanties samenzitten om maatregelen te treffen zodat deze hooligans nooit meer in de buurt van een voetbalveld kunnen komen.'

Pro League: 'Dit had niets met voetbal te maken'

De Pro League, die de bekercompetitie voor beloftenteams organiseerde, reageerde via Twitter. 'Ondanks maatregelen en intensief contact met de veiligheidsdiensten werd de finale ontsierd. We betreuren dit ten zeerste. Ik wil alleen kwijt dat deze competitie een goed initiatief was, en dat ik daarover positieve mails heb gekregen van alle betrokken clubs. Wat vandaag op Schiervelde gebeurd is, had echter niets met voetbal te maken', verklaarde Chris Van Puyvelde, initiatiefnemer van de U21 Cup. .


Gent-aanvoerder: 'Plots kreeg ik rake klap in mijn ribben' (lees hier meer).