Oproepingsbrief zou ten laatste woensdag in uw bus moeten liggen
Foto: Belga

De steden en gemeenten moeten ten laatste vandaag (zaterdag) de oproepingsbrieven voor de verkiezingen van 25 mei naar de inwoners sturen. Wie uiteindelijk geen oproepingsbrief in de bus krijgt, kan zich tot de dienst Bevolking wenden om een duplicaat aan te vragen. Dat meldt Peter Grouwels, woordvoerder van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking van de FOD Binnenlandse Zaken.

‘De oproepingsbrieven moeten ten laatste zaterdag op de post worden gedaan. Normaal gezien komen ze ten laatste woensdag aan bij de burgers’, zegt Grouwels.

Of de gemeentebesturen de brieven wel degelijk op tijd opsturen, wordt door de gouverneurs opgevolgd. Indien de oproepingsbrieven niet correct of op tijd opgestuurd worden, kan er een klacht ingediend worden bij Binnenlandse Zaken, zegt de woordvoerder, die tot nu toe nog niets over mogelijke klachten heeft gehoord.

Grouwels wijst er nog op dat mensen die geen oproepingsbrief hebben ontvangen, tot de sluiting van de stembussen op 25 mei een duplicaat kunnen aanvragen op de bevolkingsdienst in hun gemeente.