Real spaart Ronaldo voor finale Champions League
Ronaldo Foto: Photo News

Cristiano Ronaldo zal zondag op de 37e en voorlaatste speeldag in de Primera Division niet aantreden tegen Celta de Vigo. De Portugees, die ‘nog niet 100 procent is’, wordt gespaard voor de finale van de Champions League, die op 24 mei plaatsvindt in Lissabon. Dat maakte Carlo Ancelotti, coach van Real Madrid, zaterdag bekend.

Ronaldo liet zich woensdag in de competitiewedstrijd op verplaatsing bij Valladolid (1-1) al na 9 minuten uit voorzorg vervangen wegens een spierprobleem.

Ancelotti meldde verder dat hij het zondag ook moet stellen zonder verdedigers Raphaël Varane, Pepe en Dani Carvajal, die allen met blessures kampen. Middenvelder Angel Di Maria is eveneens buiten strijd.

Amper zes maanden nadat hij zijn kruisbanden scheurde, maakt de Duitse middenvelder Sami Khedira zijn rentree bij de Koninklijke. Ook de Spaanse rechtsachter Alvaro Arbeloa, die eveneens lang out was, keert terug. Beiden zullen volgens Ancelotti zo goed als zeker aantreden tegen Celta de Vigo.

Real is met 84 punten derde in de Primera Division, op vier punten van koploper Atlético Madrid. Barcelona staat een punt voor op Ronaldo en co. In de finale van de Champions League neemt Real het op tegen Atlético.