Kortrijk kan niet winnen van verrassend gretig Oostende
Foto: photonews
Hoewel Oostende enkel nog voor de eer speelt in de finale van Play-off 2, speelde het vrank en vrij 2-2 gelijk op het veld van Kortrijk. KVK moet nu de terugwedstrijd in Oostende bijna winnen om tegen de vierde van Play-off 1 te mogen strijden om een Europees ticket. Als Oostende deze finale wint, dan gaat die wedstrijd niet door.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

KV Kortrijk is de enige ploeg die belang heeft om de Finale van Play off 2 te winnen, Oostende kreeg immers geen Europese licentie en zal een mogelijke barrage met de vierde uit Play off I niet spelen.

Toch begon Oostende het best aan de eerste helft en de 0-1 via Jonckheere was verdiend. Kortrijk probeerde wel te reageren, maar had een flinke dosis geluk nodig: ref Boucaut zag een duwfout van Chevalier op Dessaer door de vingers, waardoor Chevalier kon scoren. Pavlovic bracht Kortrijk zelfs nog op voorsprong voor de rust maar ook in het slot mocht de thuisploeg Boucaut danken. Een strafschopfout op Canesin werd niet gezien.

Net als in de eerste helft kwam Oostende het best uit de kleedkamer en al vroeg in de tweede helft kregen de bezoekers wél een strafschop. Oussalah raakte de bal met de hand in de zestien meter en Siani zette de strafschop om: 2-2. De bezoekers wilden het seizoen in schoonheid afsluiten en bleven de betere ploeg maar ondermeer Wilmet liet echter na om nog te scoren. IN het slot kwam de thuisploeg nog dicht bij de winnende treffer maar het bleef 2-2.

De terugwedstrijd volgt op 17 mei in Oostende.

Opmerkelijk:

Oostende speelde met opvallend meer inzet dan Kortrijk. Assitent-trainer Yves Vanderhaeghe wees bij de rust ondermeer met een beschuldigende vinger naar de grasmat maar de vrank en vrij spelende bezoekers waren gewoon de betere. Hoewel zij niets meer te winnen hadden, maakten zij er een feestje van.

Belangrijkste fases:

16' Chevalier tekent voor de eerste echte Kortrijkse poging, maar zijn schotje levert geen gevaar op voor Ovono. 
20' Oostende komt op een verdiende voorsprong. Jonckheere krijgt de bal met een gelukje voor de voet, maar werkt wel heel mooi af. 
30' Chevalier maakt gelijk met een schitterend schot! Hij mag wel van geluk spreken dat er geen aanvallende fout werd gefloten na een duw tegen Schmisser.
37' Clepkens moet alles uit de kast halen om een schot van Siani uit zijn doelvlak te ranselen. 
39' Pavlovic kopt Kortrijk op voorsprong! Een doelpunt in zijn 250e wedstrijd in de Jupiler Pro League. 
44'  Canesin gaat neer in de zestien meter na een duel met Oussalah. Hier had Boucaut een strafschop kunnen toekennen.
46' Oussalah raakt de bal met de hand in de zestien meter, en dat levert Oostende een strafschop op. Siani zet de strafschop om: 2-2.
55' Een vrije trap van Oostende wordt doorgekopt naar de tweede paal waar Martens goed inloopt. De verdediger mist echter de opgelegde kans. 
57' Canesin lijkt een veelbelovende tegenaanval te verprutsen, maar kan toch nog zijn kans zijn. Zijn poging mist het doel maar nipt.
59' Chevalier kapt zich goed vrij in de zestien meter, maar geraakt niet voorbij Ovono. 
74' Wilmet kan alleen op Clepkens af, maar legt nog breed op Canesin in de plaats van zelf zijn kans te gaan. De bal kan op die manier nog ontzet worden.
82' Raman zoekt en vindt de combinatie met Pavlovic in de zestien meter, maar hij besluit in het zijnet.
86' Ovono houdt Matton met een ultieme reflex van een doelpunt.