Outplacement: ‘Sneller een nieuwe baan, maar met minder loon’
Foto: jobat.be
De helft van wie vorig jaar outplacement volgde, verdient minder in zijn nieuwe baan. Slechts 16 procent vond een job met een beter loon, al doet dat er minder toe. Dat blijkt uit de jaarlijkse outplacementresultaten van Right Management.

Naar jaarlijkse gewoonte publiceert Right Management de resultaten van haar individuele outplacementprogramma in Belgie¨. Daar nemen zowel kaderleden (30%) als bedienden (70%) aan deel. Meer dan de helft van de deelnemers vond vorig jaar zo een nieuwe job.

“Bovendien vonden ze die vlugger dan in 2012. Kaderleden zochten gemiddeld vijf en een halve maand, bedienden vier en een halve maand”, zegt Lynn Coutigny, managing director bij Right Management. “We zijn bijna op het niveau van voor de crisis. Toen hadden kandidaten respectievelijk vijf en vier maanden nodig.”

Inleveren op loon

Die crisis drukt voor het tweede jaar op rij wel haar stempel op het loon. “Ten opzichte van vorig jaar vinden kandidaten misschien wel sneller een nieuwe baan maar daar tegenover staat dat ze moeten inleveren op hun salaris”, aldus Lynn Coutigny.

De helft van de deelnemers (55% van de kaderleden, 48% van de bedienden) verdient in zijn nieuwe baan minder. Slechts een minderheid (16%) slaagt erin om een hoger salaris te bemachtigen. Lynn Coutigny: “Het lagere salaris is vaak een bewuste keuze. We merken dat factoren als de reistijd naar het werk en de balans werk-privé zwaarder doorwegen dan het brutoloon.”

>

>

>

>