De verkoop van het Stro-gebouw door Belgacom is rond. Koper is de Belgisch-Luxemburgse Allfin Groep, zo blijkt uit een persbericht donderdag na beurs. Immobel, waar voormalig Belgacom-ceo Didier Bellens bestuurder is, grijpt dus naast de overname. Financiële details over de verkoop zijn niet vrijgegeven.

Eind vorig jaar zorgde de verkoopprocedure van het Stro-gebouw nog voor een schandaal binnen het telecombedrijf, toen bleek dat de vennootschap Immobel, waar toenmalig topman Bellens bestuurder was, een van de kandidaten was voor de aankoop van het gebouw.

Zowel een interne als externe audit spraken Bellens nadien vrij. De regels rond corporate governance zijn niet geschonden in het dossier, verklaarde voorzitter Stefaan De Clerck eerder dit jaar nog in de Kamercommissie.

De StroBuilding ligt op de hoek van de Lebeaustraat en de Strostraat in hartje Brussel. Het gebouw is ongeveer 7.000 vierkante meter groot. Er werken ongeveer 1.100 personeelsleden van Belgacom en Connectimmo, een dochterbedrijf dat het vastgoedpatrimonium beheert. Het pand zou naar verluidt tussen de 45 en 50 miljoen euro waard zijn.

Belgacom heeft het gebouw verkocht aan Allfin, maar gaat het tijdelijk, via een terughuurscenario, gebruiken voor de huisvesting van zijn telecominfrastructuur en personeel.

Er waren tien geïnteresseerden voor de aankoop, waaronder dus ook Immobel, zo bleek in de herfst van vorig jaar. Die vastgoedgroep zou volgens de krant De Morgen een voorkeursbehandeling hebben gekregen. Bellens zag toen zelf geen belangenvermenging, omdat de verkoop onder zijn leiding niet had plaatsgevonden. Ook een interne en een externe audit van Deloitte konden geen ‘smoking gun’ vinden. Zo zou het dossier nooit op de raad van bestuur van Belgacom zijn besproken.