Een nieuwe groene long in het noorden van Brussel
Foto: BELGA

Het Brusselse gewest heeft in de vooravond de eerste fase ingehuldigd van wat op termijn het grootste park moet worden dat sinds het begin van de vorige eeuw in Brussel gecreëerd werd. Dat gebeurde aan de achterzijde van de grote site van Tour & Taxis.

Het vormt de aanzet van een groene zone van een twintigtal hectares, in en rondTour & Taxis, die een verbinding vormt tussen het Saincteletteplein en Bockstael.

‘Deze parken zullen horen bij het groene netwerk, dat wordt gevormd door alle gewestelijke groene ruimten en de Groene Wandeling’, stelde Brussels minister van Leefmilieu Evelyn Huytebroeck bij de opening.

Volksbal

De eerste fase van het park kost zo’n 700.000 euro. Naar aanleiding van de opening vindt donderdagavond een volksbal plaats met concerten, barbecue, culinaire en andere evenmenten en een vuurwerk. 

In de zomer wordt het park de gastheer van ‘Farmparck’, de opvolger van Parckdesign, met evenementen en optredens rond kunst- en landbouworganisaties. Internationale artiesten werken daarbij samen met de buurtbewoners.