De titel in de Premier League lijkt bijzonder ver weg voor Liverpool na een dramatische avond in Selhurst Park. De Reds kwamen 0-3 voor op het veld van middenmoter Crystal Palace, maar Rode Duivel Mignolet slikte in een doldwaze slotfase nog drie tegengoals: 3-3. Liverpool komt voorlopig alleen aan de leiding met één punt voorsprong op titelconcurrent Manchester City, maar het team van Vincent Kompany speelt woensdag nog thuis tegen Aston Villa.

Liverpool leek lange tijd op weg naar een probleemloze overwinning in Selhurst Park. Allen bracht de bezoekers na 18 minuten op voorsprong. Sturridge en Suarez voegden daar meteen na de pauze twee knappe goals aan toe. 0-3 en match gespeeld zou je denken. Simon Mignolet had tot dan toe amper werk op te knappen en Liverpool was vooral bezig om zijn doelpuntensaldo op te krikken. Daarin had het immers een achterstand op titelrivaal City weg te werken. 

Liverpool had zich echter beter beziggehouden met het verdedigen van de voorsprong want in de laatste tien minuten van de match gebeurde het onwaarschijnlijke: Crystal Palace kwam terug tot 3-3. Delaney en tweemaal Gayle bezegelden het lot van Liverpool.

Als Manchester City woensdag zijn inhaalwedstrijd tegen Aston Villa wint, gaat het met twee punten voorsprong de slotspeeldag in. Op die laatste speeldag ontvangt Manchester City in eigen huis West Ham. Liverpool speelt dan thuis tegen Newcastle.  Als Kompany en co geen steken meer laten vallen, worden ze landskampioen. Een eerste titel voor Liverpool in 24 jaar lijkt verder weg dan ooit.

Bekijk hier het klassement van de Premier League.