FC Barcelona onderhandelt met Luis Enrique
Luis Enrique Foto: AFP
Wordt Luis Enrique de nieuwe coach van FC Barcelona? De Spaanse kranten denken alvast van wel. De geruchtenmolen in Spanje sloeg vanmiddag helemaal tilt toen Andoni Zubizarreta, de sportief directeur van FC Barcelona, op bezoek ging bij Luis Enrique.

Tata Martino is momenteel trainer van Barcelona, maar de Argentijn zou op het einde van het seizoen plaats moeten ruimen voor een nieuwe coach. Barcelona staat momenteel tweede in de Primera Divison en doet op twee speeldagen van het einde nog steeds mee voor de titel. In de Champions League werd het echter uitgeschakeld door Atletico Madrid en de Spaanse bekerfinale ging verloren tegen aartsrivaal Real. Vooral het zo fel geroemde combinatievoetbal van Barcelona haalde niet hetzelfde niveau als de voorbije seizoenen en Lionel Messi loopt al enkele weken lusteloos rond in Camp Nou.

Luis Enrique lijkt nu de kandidaat nummer één om Martino op te volgen bij Barcelona. De Spanjaard voetbalde van 1996 tot 2004 bij Barcelona en speelde ook 62 matchen voor de Spaanse nationale ploeg. Na zijn actieve voetbalcarrière begon hij in 2009 als trainer van het tweede elftal van Barcelona. In 2011 werd hij één seizoen coach van AS Roma, zonder succes. Dit seizoen leidt hij de Spaanse middenmoter Celga De Vigo, met wie hij zondag Real Madrid ontvangt. Enrique kan er zijn mogelijk toekomstige werkgever een ongelofelijke dienst bewijzen.