RECEPT. Aubergine-burger met tomaat, mozzarella en basilicum
BBQ recept van Frank Fol - uit het boek 'Koks houden van heet!' Foto: Frank Fol
De aubergine is, naar aanleiding van De week van Groenten en Fruit, verkozen tot groente van het jaar. Het hele jaar door kan je aubergines verkrijgen. Met dit barbecuerecept van groentekok Frank Fol kan u alvast aan de slag.

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 2 grote aubergines
  • 2 grote vleestomaten
  • 240 gr mozzarella
  • zeezout
  • zwarte peper van de molen
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • tandenstokers

Snij aubergines in schijven van 1 cm. Kruid ze met zeezout, peper van de molen, 
fijngesneden basilicum en besprenkel met olijfolie. Laat 10-tal minuten marineren.
Was tomaten en ontdoe van kroontje. Snij tomaten ook in schijven van een cm.
Ook de mozzarella snijden we in ronde schijven van een cm en kruiden we ook met wat zeezout en peper.

Nu maken we onze hamburgers. Telkens beleggen we 2 gelijke schijven aubergine met een schijf tomaat en mozzarella. Ertussen leggen we ook 1 of 2 blaadjes basilicum. We prikken  een tandenstoker er 2 maal door zodat het geheel samenhoud. Dit herhalen we tot we alles hebben opgewerkt.

Deze 'hamburgers' grillen we op een zachte BBQ ongeveer 5 minuten aan elke kant, zo dat alles mooi versmelt en licht bruin is gebakken. 

Afwerken :
Warm of koud genieten. Eventueel met stuk brood en een groentesaus serveren.

Tip: Ook lekker met extra schijfje ham.

BBQ recept van Frank Fol - uit het boek 'Koks houden van heet!'

De Week van Groenten en Fruit, dit jaar van 5 tot en met 11 mei, is intussen aan zijn zesde editie toe.