PVDA+ dient klacht in wegens laster na antisemitische uitspraken op internet
Foto: BELGA

PVDA+ is maandag slachtoffer geworden van een lastercampagne waarbij iemand op zijn of haar Facebookprofiel antisemitische uitspraken heeft gedaan en zich daarbij voordeed als lid van de linkse partij. PVDA+ dient klacht in wegens laster en eerroof, zo meldt woordvoerder Ivo Flachet.

Een zekere A.S. deed maandag op zijn of haar Facebookprofiel antisemitische uitspraken, gebruikte daarbij logo’s en symbolen van PVDA+ en beweerde een lid van de partij te zijn. PVDA+ screende daarop het bestand van 8.200 leden en stelde vast dat A.S. nooit lid is geweest. Het is niet eens zeker of A.S wel degelijk bestaat. De partij dient daarom klacht in tegen A.S. of tegen onbekenden wegens laster en eerroof.

Daarnaast zal PVDA+ ook klacht indienen tegen de website Clint, die een artikel pleegde waarin gesteld wordt dat A.S. wel degelijk lid is van de partij. De partij klaagt aan dat Clint het artikel bracht met gebruik van de partijsymbolen, en met een screenshot van de vermeende A.S. beweert het bewijs te hebben dat de PVDA+ “een afgetekende antisemitische partij” is.

PVDA+ beklemtoont dat ze “een consequent antiracistische en antifascistische partij is die altijd is opgekomen voor solidariteit en tegen discriminatie”. De linkse partij merkt overigens op dat ze in 1979 mee is opgericht door de Joodse verzetsstrijdster Juliette Pierre.