Dodelijk slachtoffer bij supportersgeweld in Peru
Archieffoto. Foto: REUTERS

Tijdens gewelddadige confrontaties tussen supporters van Universitario de Deportes, een van de populairste clubs in Peru, en Sport Boys zijn zondag een dode en twee gewonden gevallen door kogels die in Lima werden afgevuurd. Dat is maandag door de politie bevestigd.

De rivaliserende supportersgroepen raakten slaags in de wijk San Miguel van de Peruaanse hoofdstad. Ze bestookten elkaar met stenen en belaagden elkaar met stokken. Er werden ook schoten afgevuurd. Een jongeman van 21 jaar werd dodelijk geraakt door een kogel, twee anderen moesten met schotwonden naar het ziekenhuis overgebracht worden. Zes relschoppers werden gearresteerd.

De ongeregeldheden deden zich voor toen supporters van Universitario de Deportes het stadion Miguel Grau del Callao verlieten na een competitiezege tegen San Martin. Ze werden opgewacht door supporters van Sport Boys, waarna een en ander uit de hand liep.

Op 30 maart leidden rellen tussen supporters van Universitario en Sport Huancayo al tot de dood van een voetbalfan, die werd getroffen door kogels in Lima. Dat leidde tot de sluiting van het stadion Monumental.