Engelse bondscoach twijfelt niet meer over WK-selectie
Foto: REUTERS

De Engelse bondscoach Roy Hodgson zal zich bij de keuze van zijn selectie voor het WK voetbal in Brazilie niet door tijdelijk vormverlies van zijn spelers laten beïnvloeden. Hij kent de groep ‘al een tijdje’, zei de 66-jarige trainer maandag in een mededeling van de Engelse voetbalbond.

‘Het zou niet echt van ernst getuigen als een coach twee jaar samenwerkt met spelers en dan plots een speler vindt, die geen rol meer speelt’, zegt Hodgson. De Engelse bondscoach zal komende maandag in Luton zijn voorlopige selectie met 30 acteurs bekendmaken. Hoopvolle talenten moeten daarbij niet op een nominatie ten behoeve van ervaring voor latere opdrachten rekenen. Het EK 2016 ‘staat op de achtergrond, niet op het voorplan’, benadrukte Hodgson. ‘Indien er jonge spelers bij de selectie zitten, dan is het omdat ze hun opdracht nu al aankunnen.’ Onlangs nog moest Engeland het forfait van de blessuregevoelige middenvelder Andros Townsend (Tottenham) verwerken.

Van 19 tot 23 mei verblijven de Three Lions in een trainingskamp in Portugal. Na de oefenpot tegen Peru op 30 mei in Londen reist de nationale ploeg voor twee testwedstrijden tegen Ecuador en Honduras naar Miami af. Op het WK neemt Engeland het in de eerste ronde op tegen Italië, Uruguay en Costa Rica.