Stefaan Vercamer (CD&V): ‘Sodexo trekt staart in’
Foto: BELGA

Twee weken na de brief van Sodexo aan Stefaan Vercamer om hem voor de rechter te brengen omwille van zijn kritisch opiniestuk, heeft Sodexo via een brief van hun advocaat aan het CD&V-Kamerlid ‘diplomatisch’ laten weten dat zij verder afzien van gerechtelijke procedures. Zo meldt Vercamer maandag aan Belga.

Anderhalve week geleden stuurde Sodexo een gerechtsdeurwaarder af op het CD&V-Kamerlid. Het dienstenchequebedrijf pikte het niet dat het parlementslid een kritisch stuk op zijn website publiceerde over de ‘schandalige regeling’ voor het omruilen van dienstencheques die dreigen te vervallen.

Vercamer hekelde de manier waarop Sodexo omgaat met klanten die hun dienstencheques van 8,5 euro nog willen inruilen voordat die op 1 mei vervallen. Sinds 1 januari is de prijs van een dienstencheque met een halve euro gestegen tot 9 euro, maar in een overgangsperiode tot eind april konden de cheques van 8,5 euro nog gebruikt worden. Volgens de CD&V’er maakte het bedrijf er ‘een boeltje van’, waardoor heel wat gebruikers geld dreigden te verliezen.

Sodexo schrijft nu in zijn brief dat het ‘alleen maar kan bevestigen dat het volstrekt het recht is van het Kamerlid om een opiniestuk op te stellen’. Zij zonden een hele informatiebundel mee om aan te tonen dat zij wel veelvuldig communiceerden en geven voorts aan dat zij ter beschikking zijn van Vercamer als die nog bijkomende informatie zou willen.

‘In hun brief is er nergens nog sprake van een gerechtelijke eis of van een procedure in kort geding. Ik blijf er dan ook bij dat het dreigement met een kort geding een poging was mij de mond te snoeren’, besluit Stefaan Vercamer.