Judoka Dirk Van Tichelt nieuwe nummer 1 bij lichtgewichten
Foto: Photo News

Judoka Dirk van Tichelt is de nieuwe nummer 1 van de wereld bij de -73 kg. Op de pas verschenen World Ranking wipt hij van plaats 2 over de Mongool Sainjargal naar de leiderspositie.

In de bijzonder sterk bezette categorie der lichtgewichten stond Dirk Van Tichelt (29) al sinds zijn zege op de Grand Slam van Moskou van eind juli 2013 ononderbroken op de tweede plaats van de Wereldranglijst. Naast de Grand Slam van Moskou veroverde hij in 2013 nog zes Top 8 resultaten: zevende op de World Masters Judo in het Russische Tyumen (25/5), vijfde op de Grand Slam van Parijs (9/2) en het EK in Boedapest (26/4), goud op de Grand Prix van Miami (15/6) en de World Cup van San Salvador (22/6) en als apotheose een bronzen medaille op het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro (28/8).

‘Grappig, dat ik net nu nummer 1 van de wereld word’, reageert een verraste Dirk Van Tichelt, die nog niet op de hoogte was van zijn nieuwe status. ‘Net in een periode dat het door kwetsuren en artrose aan de nek minder gaat, word ik de beste van de wereld. Maar het zet wel in de verf dat ik een schitterend 2013 achter de rug heb en dat mijn palmares best mag gezien worden.’