Jelle Van Damme weigert schorsingsvoorstel
Foto: BELGA

Standard en verdediger Jelle Van Damme hebben maandag besloten het voorstel tot minnelijke schikking van één speeldag schorsing en 400 euro geldboete, dat werd voorgesteld door het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), te weigeren. Dat meldt de club maandag aan Belga.

Play-off 1, 2A/B en eindronde Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘We hebben besloten de voorgestelde sanctie van het Bondsparket niet te aanvaarden’, zegt woordvoerder Olivier Smeedts. ‘We zullen dan ook dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie verschijnen.’

Die Geschillencommissie Betaald Voetbal zal Standard en Van Damme de kans geven zich te verantwoorden, waarna zal overgegaan worden tot het bepalen van een adequate strafmaat.

Als de commissie de vordering van het parket bevestigt, zal Standard het zonder zijn aanvoerder moeten doen in de komende (overigens cruciale) wedstrijd tegen titelconcurrent Club Brugge, thuis op 11 mei.

Jelle Van Damme kreeg vrijdagavond in de met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd van play-off I tegen Zulte Waregem een rode kaart van scheidsrechter Alexandre Boucaut. De aanvoerder was in een opstootje betrokken met Zultespits Idrissa Sylla. De wedstrijd was trouwens bijzonder geladen. In totaal vielen er drie strafschoppen en vier rode kaarten te noteren.

Fauré (Charleroi) aanvaardt straf wel

Charleroi-speler Cédric Fauré heeft zijn schorsing van één speeldag en een geldboete van 400 euro wel aanvaard. Hij kreeg in het Play-off 2B-duel tegen KV Kortrijk rood na een overtreding op Brecht Capon.