Open VLD heeft ‘goesting in de toekomst’
Foto: open vld

Open VLD trekt met de slogan ‘Goesting in de toekomst’ naar de kiezer. ‘We hebben niet alleen goesting in het leven, maar ook goesting in de toekomst’, zei partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op het hoofdkwartier bij de onthulling van de slogan.

Volgens Noël Slangen profileert de partij zich met deze slogan als enige vooruitgangsoptimistische partij.

Open VLD gaat voor een groeieconomie, stelde voorzitter Rutten. ‘We hebben de voorbije jaren orde op zaken gesteld’, maar voor de toekomst heeft Open VLD het 5-5-5-groeiplan opgesteld (zie filmpje hieronder, red) dat in het verkiezingsprogramma werd verwerkt. Open VLD is volgens haar de beste garantie voor economische groei.

Maggie De Block benadrukte dat Open VLD een vrijheidspartij is, die beschikt over de beste mensen. De Block overliep de verschillende lijsttrekkers. ‘Die kunnen over hun eigen campagne beslissen, zo dicht mogelijk bij de mensen, zoals politiek zou moeten zijn’, vulde Rutten aan. Vandaar ook slogans als ‘West-Vlaanderen heeft goesting in de toekomst’.

‘Maggie-aanpak’

De economische groei is nodig om de zorg en de pensioenen in de toekomst te kunnen betalen.

‘Hiervoor kiezen we voor de maggie-aanpak’, zei Rutten. De populaire staatssecretaris wordt het boegbeeld van het zorgplan dat de partij op dinsdag 13 mei uit de doeken zal doen.

Campagneleider van Open VLD voor deze verkiezingen is Peter Claes. De slogan werd uitgewerkt door het Nederlandse bureau Dawn, de campagne door Choco uit Lier en het drukwerk is in handen van het bureau Hands.