Ook Engelse pers verkiest Luis Suarez tot speler van het jaar
Foto: AFP

De Football Writers Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, heeft Luis Suarez tot beste speler van de Premier League verkozen. De 27-jarige Suarez won voor zijn ploegmaat Steven Gerrard en Manchester City-middenvelder Yaya Touré.

‘Luis Suarez is een echte winnaar die bovendien fantastisch kan voetballen’, verduidelijkt FWA-voorzitter Andy Dunn de keuze. De Uruguayaan, die vorige week door zijn collega-voetballers ook al verkozen werd tot “Speler van het Jaar”, haalde het met 52% van de stemmen.

Suarez, die met 30 doelpunten leidt in de Engelse topschutterslijst, strijdt met Liverpool nog volop voor de titel. Met nog twee wedstrijden op het programma deelt Liverpool de leiding met het Manchester City van Vincent Kompany. De Reds kunnen voor het eerst sinds 1990 nog eens de titel pakken.

Suarez is bezig aan zijn vierde seizoen bij Liverpool. Begin 2011 maakte hij voor ruim 25 miljoen euro de overstap van Ajax. In 131 wedstrijden voor de roodhemden vond hij al 68 keer de weg naar doel.

Op de erelijst volgt Suarez de Welshman Gareth Bale op.