BAS geeft derdeklasser Verviers geen licentie
Foto: Kms

Derdeklasser Verviers heeft in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) naast een licentie gegrepen voor betaald voetbal in het seizoen 2014-2015. Dat betekent dat de club geen eindronde mag spelen voor promotie naar tweede klasse.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maakte het nieuws maandagmiddag bekend. Verviers had in maart al geen licentie gekregen van de licentiecommissie van de voetbalbond, en ging dus in beroep bij het BAS, maar zonder succes, zo blijkt nu. De Walen konden hun licentiedossier dus klaarblijkelijk niet tijdig op orde krijgen.

Voor de situatie in derde klasse betekent het dat uit derde klasse B de clubs Patro Eisden, KV Turnhout en Union Sint-Gillis de eindronde mogen spelen. Uit de A-reeks neemt SK Deinze deel. Bij de loting, die deze maandagnamiddag om 16u plaatsvindt in de gebouwen van de KBVB, gaan die vier ploegen in de bokaal. Twee van de clubs zullen het tegen mekaar opnemen in een rechtstreeks duel om naar de definitieve eindronde te mogen, waarin ook tweedeklasser Hoogstraten VV terechtkomt. De andere twee clubs die bye zijn, en dus meteen naar die eindronde met Hoogstraten mogen, zullen ook door loting aangeduid worden.