Hein Vanhaezebrouck nieuwe coach van AA Gent
Foto: Photo News

AA Gent heeft een nieuwe coach voor volgend seizoen en zoals verwacht is het Hein Vanhaezebrouck van KV Kortrijk geworden. Dat werd aan onze redactie bevestigd. Van­haezebrouck (50) lag al een hele tijd in poleposition om het interim-duo Peter Balette-Bernd Thys op te volgen. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Er was eerder al toenadering gezocht met de Kortrijk-coach, meldden we vorige week al. In het Guldensporensta­dion had Vanhaezebrouck nog een contract van 2 jaar maar er stond een afkoopclausule van zo’n 200.000 euro in.

Voor het tweede jaar op rij viel AA Gent naast de prijzen. Net geen bekerfinale, net geen Play-off 1 en zelfs geen finale van Play-off 2. KVK Kortrijk plaatste zich wel nog voor die finale, tegen KV Oostende.

Honkvaste coach naar trainerskerkhof

AA Gent was de voorbije twee seizoenen een echt trainerskerkhof. Vorig seizoen waren Trond Sollied, Bob Peeters en Victor Fernandez er coach. De Spanjaard begon ook dit seizoen als hoofdtrainer van de Buffalo’s, maar werd begin oktober opgevolgd door Mircea Rednic. Die werd begin april op zijn beurt opzij gezet voor het interim-duo Peter Balette-Bernd Thys. Balette zou nu opnieuw zijn functie als assistent opnemen.

Vanhaezebrouck daarentegen is honkvast: sinds 2006 was hij, op een kort intermezzo in 2009 bij Racing Genk na, trainer van KV Kortrijk.