Zaak-Madeleine: Britse politie wil graafwerken starten in Algarve
Madeleine McCann verdween intussen al zeven jaar geleden. Foto: REUTERS

Speurders van Scotland Yard maken zich op om op drie plaatsen te graven nabij het vakantiecomplex in de Portugese Algarve waar de Britse peuter Madeleine McCann mysterieus is verdwenen. Dat heeft de Britse krant Daily Mirror op gezag van een bron dichtbij het onderzoek bericht.

Madeleine verdween op 3 mei 2007 net voor haar vierde verjaardag spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in het vakantiecomplex Ocean Club in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop dineerde.

Die ouders, Gerry en Kate McCann, hebben nu van de Britse politie te horen gekregen dat de speurders, zodra ze toelating krijgen van de Portugese autoriteiten, extensief in dat gebied zullen graven. Het stel is verzekerd dat het graafwerk niet betekent dat de politie specifiek naar het lichaam van het meisje zoekt. Het gaat er evenzeer om scenario’s uit te sluiten als in het onderzoek in te brengen, zo verluidde volgens de Mirror.

Sommige plaatsen zijn eerder door de Portugese politie onderzocht, andere dan weer niet. Het gaat om twee stukken land nabij het appartement waar het kind is verdwenen en een stuk nabijgelegen strand.

De ouders gaan niet naar Portugal, maar worden op de hoogte gehouden.