De Japanse hoofdstad Tokio is maandag in de vroege ochtend getroffen door een aardbeving met een kracht van 6 op de schaal van Richter. Dat heeft het Japanse meteorologische agentschap gemeld. Zeventien mensen raakten licht verwond. Het was de krachtigste aardbeving sinds de ramp van 11 maart 2011, aldus het Japanse persbureau Kyodo.

De wolkenkrabbers en huizen in het centrum van de stad zouden erg hevig hebben gebeefd. Een tsunamiwaarschuwing kwam er niet.

De beving vond plaats om 05.18 uur lokale tijd. Het epicentrum van de beving lag op een honderdtal kilometer ten zuiden van Tokio.

'Het was een zeer diepe aardbeving van het type dat meestal weinig naschokken genereert', aldus een seismoloog, die toch waarschuwde voor het risico op nieuwe schokken in de komende uren en dagen.

Na de beving werd het treinverkeer op sommige lijnen onderbroken om de sporen te controleren. Het verkeer op een aantal snelwegen werd vertraagd. Op de luchthaven van Tokio-Haneda bleef het luchtverkeer dan weer normaal functioneren.