Vlaamse vrouw speelt met Harrison Ford voor 4 miljoen tv-kijkers
Foto: rr
De woorden ‘I love you’ uitspreken tegen wereldster Harrison Ford: het is niet iedereen gegeven. Joke De Winter (32) uit Antwerpen deed het in The Graham Norton Show voor liefst vier miljoen Britse kijkers. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Joke De Winter, die voor een bedrijf in auto-onderdelen werkt, woonde onlangs een opname van The Graham Norton Show bij. In die populaire talkshow op de Britse zender BBC was Harrison Ford te gast, de 71-jarige acteur die ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd paraat staat voor de nieuwe Star Wars-film.

Ford kreeg de vraag kreeg of hij een paar ­bekende scènes uit oude Star Wars-films wou naspelen met dames uit het publiek. De tweede tegenspeelster van Ford bleek een Vlaamse vrouw te zijn, van wie de voornaam duidelijk een probleem vormde voor Graham Norton: hij sprak Joke achtereenvolgens uit als Joker en Joka.

Toen het publiek te horen kreeg dat Joke De Winter niet in Engeland woonde en speciaal voor Harrison Ford naar de ­studio was gekomen, kreeg ze applaus. En als bonus mocht ze daarna I love you (Ik hou van jou, red) zeggen tegen Ford, die antwoordde met het droge Thank you (Dankuwel, red).

De liefdesverklaring komt uit de film Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back waarin prinses Leia haar held Han Solo – gespeeld door Harrison Ford – nog even toespreekt vlak voor hij ingevroren wordt.

Ford had de ‘Ik hou van jou’ volgens het scenario trouwens moeten beantwoorden met ‘Ik hou ook van jou’, maar improviseerde en koos voor een ludiek antwoord.

De Winter dacht overigens dat alleen het Britse publiek haar te zien zou krijgen, tot ook Acht het fragment uitzond. Ook het Eén-programma De Neus van Pinokkio pikte het item zondag op.

Het fragment met De Winter is in het onderstaande filmpje te zien rond de negende minuut: