Vader verongelukte jongere: 'Politie te laks voor ontspoorde jongeren'
Drama in Zonhoven kost zeven jongeren het leven
Een van de ouders van de zeven verongelukte jongeren in Leopoldsburg roept politici op om harder op te treden tegen jongeren die signalen uitsturen dat ze op het punt staan te ontsporen. 'Ik smeekte bij de politie om hulp, maar er werd niets gedaan.'

Een ongeval in de nacht van 8 maart op de E314 in Zonhoven kostte aan zeven jongeren het leven. Ze waren vanuit Leopoldsburg op weg naar een discotheek in Nederland en zaten allemaal in dezelfde wagen toen de bestuurder van 23 op een vrachtwagen inreed. De wagen vloog onmiddellijk in brand.

Vandaag krijgen de kopstukken van alle politieke partijen een open brief in de bus van de vader van de verongelukte Wouter (22). Daarin vraagt hij om harder op te treden tegen jongeren die op het punt staan te ontsporen in hun alcohol- en druggebruik en om jongeren die na een veroordeling wegens geweld- en drugsdelicten met een enkelband thuiszitten, beter op te volgen. Een vriend van zijn zoon bestuurde de auto die in brand vloog maar had eigenlijk thuis moeten zitten met een enkelband.

De vader had in de maanden voor het ongeval contact opgenomen met de politie, maar die heeft niets ondernomen. 'Als de agenten hun werk hadden gedaan, had de jongen die met een enkelband thuis moest zitten, nooit achter het stuur van Wouters wagen kunnen kruipen. Ik hoop dat agenten meer mogelijkheden krijgen om preventief in te grijpen, dat medewerkers van justitie meer controles zullen uitvoeren bij jongeren die thuis hun straf moeten uitzitten'.