The Offspring maakt nostalgisch punkweekend compleet op Groezrock
Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

De pretpunkers van The Offspring hebben zaterdagavond een treffend orgelpunt gezet op de 23ste editie van Groezrock, in het Kempense Meerhout. Net als NoFX vrijdag bracht de populaire Californische band een integrale versie van hun best verkopende album, ‘Smash’. Groezrock klokte dit jaar uiteindelijk af op zowat 35.000 fans.

De festivalorganisatie probeerde al jaren vergeefs The Offspring eens op de Groezrock-affiche te krijgen. Dit jaar was het dan toch eindelijk prijs en dat ‘Smash’ net nu 20 kaarsjes mag uitblazen, maakte dat het plaatje helemaal klopte. Eeuwige meezinger ‘Self Esteem’ is sowieso nog steeds een vaste waarde tijdens liveshows, maar nu passeerden ook doorbraaknummers als ‘Genocide’ en ‘Bad Habit’ nog eens de revue. Twee jaar geleden deed The Offspring trouwens al eens een gelijkaardige concerttour met hun album ‘Ignition’, wat de fans van het eerste uur ook toen al erg apprecieerden.

Ook de rest van de zaterdagaffiche werd erg gesmaakt. De Zweedse rockband The Hives kreeg er zoals steeds danig de schwung in, voornamelijk dankzij hun immer energieke frontman Pelle Almqvist, die er zelfs in slaagde het stoere punkerpubliek te laten neerzitten tijdens het laatste nummer. Andere hoogtepunten waren er van hardcoreband Modern Life Is War, die voor het eerst sinds hun comeback opnieuw van de partij waren, en de poppunkers van New Found Glory.

Wie toch even genoeg had van al dat gitaargeweld kon terecht op de drukbezochte merchandisingmarkt, waar de nieuwste en hipste trends uit het punkrockwereldje en een karrevracht lp’s terug te vinden vielen.