PLAY-OFF 2. Kortrijk alsnog naar finale na bloed, zweet en tranen
Charleroi-speler Dewaest bloedde hevig na een elleboogstoot die slechts geel opleverde voor Santini. Foto: Belga
Op de laatste speeldag van Play-off 2 heeft Kortrijk zich ten koste van Charleroi verzekerd van een plaats in de finale tegen KV Oostende. De winnaar van die finale speelt tegen de nummer vier van Play-off 1 voor een Europees ticket.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Charleroi zakte als leider in de B-reeks af naar Kortrijk. De wedstrijd kon echter niet beter beginnen voor de thuisploeg, al na twee minuten trapte Chevalier de 1-0 mooi tegen de netten op aangeven van De Smet. Daarna verwaterde het spel wat, enkel een bloedige blessure van Dewaest was het noteren waard. Met nog een halfuur te spelen vielen de bezoekers met tien na de uitsluiting van Fauré maar Ndongola maakte nog gelijk. Met zijn tweede van de avond zorgde Chevalier er echter voor dat Kortrijk na een fel bevochten en spannende partij alsnog de finale tegen Oostende mag spelen. De Karolo's werden genekt door een slechter doelpuntensaldo.

Hattrick Habibou, pijnlijke cijfers Cercle

Nog in de B-reeks sloot AA Gent een turbulent seizoen in schoonheid af met een 4-0-zege tegen Lierse. Habibou tekende voor de eerste drie doelpunten, hoewel hij ook nog een strafschop miste.

In de A-reeks was KV Oostende al zeker van de finale maar tegen Waasland-Beveren won het ook de laatste wedstrijd van de poulefase. KV Mechelen tenslotte klopte Cercle Brugge, waardoor de Vereniging eindigt met 0 punten...

Uitslagen:
Waasland-Beveren - KV Oostende 0-1
AA Gent - Lierse 4-0
KV Kortrijk - Charleroi 2-1
KV Mechelen - Cercle Brugge 2-0

Eindstand Groep A:
1. KV Oostende 14
2. AA Gent 10
3. Lierse 6
4. Waasland-Beveren 4

Eindstand Groep B:
1. KV Kortrijk 13
2. Charleroi 13
3. KV Mechelen 9
4. Cercle Brugge 0