Napoli heeft zijn vijfde Coppa Italia gewonnen na de met 3-1-gewonnen finale van Fiorentina. Dries Mertens mocht het laatste halfuur invallen, scoorde en pakt zo zijn eerste prijs in Italië maar door de rellen vooraf zal deze prijs toch wat zuur smaken.

De aftrap van de Italiaanse bekerfinale in Rome begon 45 minuten later. Aanleiding daarvoor was een incident waarbij drie tifosi van Napels beschoten werden. Daarbij zou één supporter levensgevaarlijk gewond zijn. Vanuit de vakken van de Napels-supporters werden verschillende voetzoekers en bommetjes op het veld geworpen.

Wat volgt zou een bevreemdende, bizarre wedstrijd worden. Na de chaos vooraf bleven de supporters opvallend stil en ook nadienwerd gevraagd aan de spelers om niet te vieren.

Insigne leek het pleit met twee doelpunten al na 17 minuten te beslechten in het voordeel van Napoli maar Vargas scoorde nog voor het halfuur tegen, waardoor het spannend bleef. Invaller Dries Mertens besliste echter de partij met een doelpunt in de extra tijd. Hij werkte proper af nadat hij door Callejón alleen voor de doelman werd afgezonderd: 3-1.