Taxi2share organiseert carpooling tussen Brussel en luchthavens Zaventem en Charleroi
Foto: Geertje De Waegeneer

Het Brusselse bedrijf Taxi2share biedt sinds enkele dagen een carpooldienst aan tussen de hoofdstad en de luchthavens van Zaventem en Charleroi. Vanaf 20 juli plant de onderneming echt aan taxidelen te doen. ‘In tegenstelling tot Uber en Djump wordt onze dienstverlening verzekerd door professionele taxichauffeurs. We respecteren de regels volledig. Ons doel is het carpoolen uit het amateurisme te halen’ legt oprichter van Taxi2share Walid Mhiri uit.

Taxi2share biedt carpooling aan met “’enig comfort, door gebruik te maken van ‘luxewagens’ (zoals BMW, Mercedes, Jaguar, etc.)’, aldus Mhiri. Maximaal drie personen kunnen een taxi delen. Daarvoor moeten ze zich 24 uur op voorhand registreren op de website van het bedrijf.

Voor een rit tussen Brussel en de luchthaven van Zaventem ligt het tarief op 14 euro. Om naar Charleroi te bollen, betaal je 33,50 euro per zitje.

Taxi2share zat onlangs rond de tafel met vertegenwoordigers van het kabinet van Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels en de Directie Taxi’s. Het dossier wordt momenteel door de minister en het gewest bestudeerd.

‘Het dossier van Taxi2share is interessant, maar we moeten het bestuderen om na te gaan of de reglementering rond taxi’s wordt gerespecteerd’, luidt het op het kabinet. ‘Net zoals we aan Uber en Djump signaleerden, moeten de chauffeurs over een certificaat beschikken en moeten de passagiers afdoende verzekerd zijn. De rol van de minister bestaat erin de klanten te beschermen en de kwaliteit van de vervoersdiensten zo goed mogelijk te verzekeren.’