Samsung moet 119 miljoen dollar betalen aan Apple
Foto: AFP

Samsung moet ruim 85 miljoen euro (119 miljoen dollar) boete betalen aan Apple. De Zuid-Koreaanse technologiereus heeft twee patenten van het Amerikaanse Apple geschonden. Dat heeft een rechter in de Verenigde Staten besloten.

De technologiereuzen liggen al lange tijd met elkaar in de clinch over patentschendingen. Apple beschuldigde Samsung ervan vier patenten voor smartphones te hebben geschonden. Samsung heeft echter altijd ontkend de iPhonepatenten te hebben gebruikt voor haar eigen Galaxy mobiele telefoon.

Apple kwam ook niet ongeschonden uit de strijd. Het Amerikaanse bedrijf moet Samsung ongeveer 114.000 euro (158.000 dollar) betalen, omdat ook Apple een patent van de Zuid-Koreanen heeft geschonden.

Apple en Samsung zijn wereldwijd verwikkeld in rechtszaken waarin zij elkaar over en weer beschuldigen van inbreuk op patenten en kopieergedrag. De juridische kosten die daarmee zijn gemoeid, lopen voor de bedrijven inmiddels in de honderden miljoenen dollars. Apple en Samsung zijn grote concurrenten op de mondiale markt voor smartphones.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig