Atlético en Real Madrid spelen op 24 mei de finale van de Champions League in Lissabon. Na Real Madrid gisteren plaatste ook 'kleine broer' Atlético zich vanavond voor de finale. Atlético won verrassend met 1-3 bij Chelsea, nadat het vorige week in Madrid 0-0 was geworden. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Champions League dat twee teams uit dezelfde stad zich plaatsen voor de finale. Thibaut Courtois stond 90 minuten in doel bij Atlético en pakte uit met enkele knappe saves. Eden Hazard maakte de match vol bij de Londenaren. De Rode Duivel kon zich echter niet doorzetten.

José Mourinho kon voor het eerst sinds een paar weken opnieuw een beroep doen op Eden Hazard. De Rode Duivel verscheen meteen ook aan de aftrap, net als Thibaut Courtois aan de overkant in het Madrileense doel. Mourinho pakte alweer uit met een erg verdedigende opstelling - zes defensieve spelers in de basis - maar gelukkig kregen de toeschouwers op Stamford Bridge meer spektakel dan vorige week in de dramatische heenmatch (0-0). 

Het begon al in de derde minuut met een verrassende voorzet van Koke die zowel de lat als de paal raakte. Het schudde Chelsea meteen wakker en de thuisploeg domineerde het volgende half uur. Veel werk kreeg Thibaut Courtois echter niet op te knappen. Na 33 minuten werd onze landgenoot toch verrast door een afgeweken bal van Torres: 1-0 en Chelsea virtueel naar de finale. De euforie op de Londense tribunes duurde welgeteld 9 minuten. Toen tikte Adrian de 1-1 voorbij Schwarzer.

Mourinho: 'Prachtige save van Courtois was kantelmoment'

Atlético putte veel vertrouwen uit die gelijkmaker en kwam erg aanvallend uit de kleedkamer. Toch kreeg Chelsea de eerste goeie kans. Courtois redde uitstekend op een kopbal van Terry. 'Een fantastische save en het kantelmoment van de match', zo vertelde Mourinho achteraf. Correcte analyse van de Portugese want enkele minuten later beging invaller Eto'o een oerdomme overtreding op Diego Costa. De Spanjaard worstelde even met de strafschopstip, maar knalde de bal wel kurkdroog in het dak van het doel: 1-2. Chelsea reageerde met een kopbal van Luiz tegen de paal, Courtois duwde de terugkaatsende bal met een reflex over zijn doel. Toen Arda Turan er in de 70ste minuut 1-3 van maakte, was het over en uit voor Chelsea. In blessuretijd hield Courtois Eden Hazard nog met de voet van de 2-3. Toby Alderweireld kwam niet in actie bij Atlético Madrid.

Voor het eerst krijgt de Champions League dus een duel tussen twee teams uit dezelfde stad. In de Spaanse competitie staat Atlético Madrid op drie speeldagen van het einde alleen aan de leiding met vier punten meer dan Barcelona en zes punten meer dan Real. De Koninklijke heeft nog wel een match minder gespeeld. Real won ook al de Spaanse beker. 

Hoogtepunten

3 ' Eerste corner van de partij voor de bezoekers. Koke dropt de bal in de box maar de bal wordt ontzet en krijgt dan een tweede kans. Zijn voorzet-schot likt de lat. Chelsea ontsnapt aan een vroege goal. 

17 ' Eden Hazard zet zich door bij Arda Turan en schuift de bal met links voor. Courtois gaat goed plat voor de aanstormende Torres. 

22 ' Cahill gooit de bal voor de pot van Courtois. Via de kluts komt de bal voor de voet van David Luiz. Zijn halve omhaal gaat maar net naast.

33 ' Sluipschutter Fernando Torres maakt zijn naam waar. De bal wordt vanop de achterlijn voorgezet en de Spanjaard treft in één tijd raak. De bal wordt nog lichtjes van richting veranderd door Mario Suarez zodat Courtois kansloos is bij deze goal. De spits van Chelsea weigert te juichen tegen zijn ex-ploeg.

42 ' Het wordt stil op Stamford Brdige. Juanfran tikt de bal aan de tweede paal tot bij Adrian Lopez en hij verschalkt doelman Schwarzer. 

47 ' Plots valt de bal voor de voet van Arda Turan. De Turk twijfelt niet en knalt op doel. Schwarzer redt de meubelen voor de thuisploeg.

52 ' Vrije trap voor Chelsea en Terry klimt hoog en knikt de bal naar doel. Courtois zweeft de bal met een karpersprong uit doel. Prima redding van de huurling van...Chelsea.

56 ' Koke zwiept de bal voor de kooi van Schwarzer. De bal blijft hangen en Eto'o ramt Diego Costa in de zestien. Toch wel een domme en overbodige fout van de spits. Strafschop voor de bezoekers.

58 ' Diego Costa scoort voor Atlético Madrid. Hoog en droog in de tent. Schwarzer kansloos op de elfmeter van de Spaanse international.

63 'David Luiz heeft pech met een kopbal. De bal verdwijnt op de paal en via een reflex van Courtois gaat het leer over.  Hier komen de bezoekers goed weg.

70 ' Arda Turan duwt 1-3 binnen. Boeken toe voor Chelsea. De bezoekers zijn op weg naar Lissabon. 

78 ' Hazard komt nog even in beeld diep in de tweede helft. Hij draait zich vrij aan de doellijn maar zijn voorzet verdwijnt in de grote handen van de Rode Duivel.

90 +3' Hazard wurmt zich door de bezoekende verdediging maar stuit dan op het lange been van Thibaut Courtois. De doelman toont zich sterker dan zijn collega-Rode Duivel.