Drie Duivels in elftal slechtste PL-spelers ten opzichte van vorig seizoen
Marouane Fellaini Foto: pn
Simon Mignolet, Jan Vertonghen en Marouane Fellaini behoren volgens WhoScored.com tot de elf spelers die het in vergelijking met vorig seizoen dit jaar een pak minder goed deden in de Premier League. De drie Rode Duivels behoren tot het lijstje van spelers die de grootste ‘drop in performance’ kenden.

Luis Suarez en Eden Hazzard pakten de prijzen tijdens de PFA Player of the Year Awards maar WhoScored.com bekeek ook welke spelers het minst goed presteerden.

Simon Mignolet, tweede doelman bij de Rode Duivels, speelde erg sterk bij Sunderland en dwong een transfer af naar Liverpool. Hij doet het lang niet slecht maar zijn rating daalde van 7,01 naar 6,7. Vijf fouten van de ex-STVV-doelman leidden tot tegendoelpunten.

Grootste daling

In de verdediging duiken de namen op van Matthew Lowton, Nathan Baker (beiden Aston Villa), Jan Vertonghen (Tottenham) en Joey O’Brien (West Ham). Vertonghen vertoont de grootste daling in zijn rating, die van 7,59 naar 6,92 kelderde. WhoScored.com baseert zich daarvoor op het aantal tackles per wedstrijd.

Santi Cazorla (Arsenal), Marouane Fellaini, Ashley Young (beiden Manchester United) en Leon Osman (Everton) verloren veel van hun pluimen in het middenveld. Fellaini kon niet uitblinken bij United en kreeg ook af te rekenen met blessures. Zijn rating daalde van 7,57 naar 7,23.

Steven Fletcher (Sunderland) en Robin van Persie (Manchester United) ‘faalden’ in de spits. Van Persie scoorde vorig seizoen 26 keer en dit seizoen lukte hem dat voorlopig slechts elf keer.