Tien kinderen gedood bij luchtaanvallen op school in Aleppo
Foto: AP

Bij luchtaanvallen van het regime van president Bashar al-Assad op een school in de noordelijke Syrische stad Aleppo zijn woensdag zeker achttien mensen om het leven gekomen. Bij de slachtoffers zijn tien kinderen. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, met zetel in Londen, laten weten.

De Syrische luchtmacht is al enkele maanden bezig met een offensief tegen rebellenwijken in Aleppo, de vroegere economische hoofdstad van Syrië. Bij de bombardementen droppen helikopters vaak explosievenvaten, waarbij al honderden mensen werden gedood.

Bij het Syrische parlement zijn trouwens zes nieuwe kandidaturen binnengekomen voor de presidentsverkiezingen van 3 juni. Er zijn nu zeventien kandidaten. De oppositie en verschillende westerse landen bestempelen de stembusgang als een farce’, in een land waar de burgeroorlog de voorbije drie jaar aan 150.000 mensen het leven heeft gekost en de helft van de bevolking op de vlucht heeft gejaagd. Het staat vast dat president Assad wordt herverkozen. De verkiezingen vinden ook alleen plaats in zones die gecontroleerd worden door het regime.