Belgische economie tekent sterkste kwartaalgroei op sinds begin 2011
Foto: BELGA

Het Belgische bruto binnenlands product (bbp) is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met 0,4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013 steeg het bbp met 1,2 procent. Dat blijkt woensdag uit de flashraming van de Nationale Bank van België (NBB).

De kwartaalgroei is de sterkste sinds het eerste kwartaal van 2011, toen de economie met 0,8 procent groeide. De NBB komt woensdag ook met naar beneden herziene cijfers voor het vierde kwartaal van vorig jaar.

In het slotkwartaal van vorig jaar groeide de economie met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal en met 0,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

In een eerdere raming ging de NBB nog uit van een groei met 0,5 procent tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Over heel 2013 groeide het bbp met 0,2 procent, na een daling met 0,1 procent in 2012. De Belgische economische motor draaide vorig jaar elk kwartaal een tikkeltje vlotter.

Na een nulgroei in de eerste maanden volgde in het tweede kwartaal een vooruitgang van 0,2 procent, in het derde kwartaal van 0,3 procent en in het laatste kwartaal dus ook van 0,3 procent.