Cavendish wint bizarre vierde etappe in Turkije
Foto: Photo News

Mark Cavendish heeft de vierde etappe in de Ronde van Turkije richting Marmaris gewonnen. Hij haalde het in de massasprint voor Maximilliano Richeze en Mark Renshaw. De etappe lag ongeveer een uur stil door de hevige regenval.

Wielrennen op Sportwereld.be

Op het moment dat de vijf leiders, waaronder onze landgenoot Frederik Backaert (Wanty-Groupe Robert), een voorsprong van twee en een halve minuut bij elkaar hadden gereden, besliste de koersdirectie de wedstrijd te staken. De hevige regen en het natte wegdek zorgden voor valpartijen en daarom mochten de renners een uurtje pauzeren. André Greipel wilde geen risico’s nemen en stapte in de volgwagen, maar zette zijn rit uiteindelijk toch verder.

Op 85 kilometer voor het einde ging het licht opnieuw op groen en kregen de leiders hun voorsprong terug. In het peloton knapten de renners van Lotto-Belisol heel wat werk op en op goed tien kilometer van de meet werden de koplopers gegrepen.

Zo kon het peloton zich klaarmaken voor de massasprint en die werd door Omega Pharma-Quick Step perfect voorbereid. Iljo Keisse en Gert Steegmans deden het prima en André Greipel werd goed afgehouden. Mark Cavendish haalde het zoals verwacht voor Maximilliano Richeze en Mark Renshaw. Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Baloise) werd op de tiende plaats de eerste Belg

Morgen staat de vijfde etappe tussen Marmaris en Turgutreis op het programma, een rit over 183 kilometer met beklimmingen van tweede en derde catgorie.

Uitslag:

1. Mark Cavendish (OPQ)
2. Maximilliano Richeze (LAM)
3. Mark Renshaw (OPQ)
4. Kristian Sbaragli (MTN)
5. Ella Viviani (CAN)