Fendi rekent op ontwerptalent tien beroemde vrouwen
De handtas die Adele ontwierp

Van zangeres Adele tot de befaamde architecte Zaha Hadid: het Italiaanse modehuis Fendi rekende op de hulp van tien bekende vrouwen om hun Peekaboo handtas een make-over te geven. De tassen worden op 1 mei geveild voor het goede doel.

Het Italiaanse modehuis Fendi gunt creatief directeur Karl Lagerfeld even rust en schakelde de hulp in van tien bekende (en stijlvolle) vrouwen voor een make-over van hun Peekaboo handtas, naar aanleiding van de nieuwe Fendiboetiek in Londen die donderdag de deuren opent.

Het project krijgt ook een sociaal kantje, want van de tien ontwerpen werden steeds twee exemplaren geproduceerd: eentje voor de vrouwen zelf en een handtas die vanaf 1 wordt geveild via Sotheby’s voor Kids Company, een Britse organisatie die kwetsbare en getraumatiseerde kinderen wil helpen.

Mochten aan de slag in het aterlier van Fendi: zangeres Adele, actrices Gwyneth Paltrow en Naomie Harris, modellen Cara Delevingne en Georgia May Jagger, voormalig model Jerry Hall (en moeder van Georgia May), architecte Zaha Hadid, modeillustrator Tanya Ling, kunstenares Tracey Emin en journaliste Katie Adin.

Tien vrouwen, tien verschillende tassen. Gwyneth Paltrow koos voor elegantie en wit crocoleer, terwijl Cara Delevingne haar handtas opsmukte met het logo van Superman. Zaha Hadid ging dan weer voor een opvallende geometrisch ontwerp in donkergrijs en Jerry Hall wil dan weer opvallen met vlammend rood.

Via deze website ontdekt u alle handtassen en kunt u zelf bieden via de veiling. Opgelet: voor een eenvoudige versie van de Peekaboo, die sinds 2009 deel uitmaakt van de collectie, telt u al snel 3.900 euro neer, verwacht wordt dat de toekomstige eigenaars van deze tien unieke ontwerpen nog veel meer op tafel zullen moeten leggen.